Pages

Monday 9 June 2014

Prajitura cu visine


Sezonul cireselor a inceput deja si in curind se vor coace si visinele. Asa ca e momentul sa fac ceva cu rezervele pe care inca la mai am la congelator, de anul trecut. O prajitura cu visine, bineinteles. Am o reteta foarte buna de aici (multumesc!), pe care am repetat-o de n ori, cu diferite ocazii. Intotdeauna a iesit foarte bine si a placut la toata lumea. Un mare avantaj este ca se face rapid, mai ales de cind am descoperit ca e suficient sa mixez toate ingredientele dintr-o data (exceptind fructele), nefiind nevoie de pasi intermediari. Iata reteta:

Ingrediente:
- ingrediente solide: 420 g faina, 1 praf de copt, 240 g zahar, miezul unei pastai de vanilie (optional)
- ingrediente lichide: 5 oua, 210 g ulei, 90 g lapte
- 500 g visine, cintarite fara simburi, proaspete sau de la congelator

Mod de preparare:
Intr-un castron incapator se amesteca usor cu lingura toate ingredientele solide, se adauga apoi toate ingredientele lichide, se amesteca din nou un pic cu lingura, dupa care se mixeaza citeva minute (2 - 3 min), pina la omogenizare. Se toarna in tava tapetata cu hirtie de copt. Eu plasez visinele in rinduri nu foarte strinse. Daca fructele sunt de la congelator, le folosesc direct asa, fara a le mai decongela. Prajitura se coace 45 - 60 min la cuptor, la ~180°C. Dureaza ceva mai mult (peste 1 ora) in cazul in care visinele au fost congelate. Prajitura trebuie acoperita cu folie de copt/ aluminiu atunci cind este rumenita deja pe margini, pentru a evita arderea acestora. Este gata cind trece 'proba scobitorii' - adica nu se mai lipeste aluat de scobitoarea cu care se testeaza centrul prajiturii. Se lasa sa se raceasca complet si apoi se portioneaza. Optional, se poate pudra cu zahar vanilat.

Si o 'sectiune transversala':

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...