Pages

Wednesday, 18 June 2014

Salata orientala


Nu stiu de unde vine numele de 'salata orientala' (poate ma lamureste si pe mine cineva!?), insa asa se cheama salata pe baza de cartofi pe care obisnuia sa ne-o faca mama cind eram copii. Mi-a placut intotdeauna, asa ca si acum o pregatesc destul de des (spre disperarea unora!) Despre ce este vorba:


Ingrediente (pentru ~2 portii):
- 5-6 cartofi medii
- 2 oua
- 1 fir de ceapa verde
- citeva ridichi
- masline
- ulei de floarea soarelui presat la rece
- zeama de lamiie, sare, piper

Mod de preparare:
Cartofii se fierb in coaja. Oualele se fierb tari (eu le pun la fiert impreuna cu cartofii si eventual le scot mai devreme - daca nu uit, bineinteles..). Cind sint gata, cartofii se trec prin jet de apa rece, se decojesc si se taie felii. Un ou se taie bucati mici, iar celalalt in sferturi (pentru 'decorat' salata). Cartofii, oualele, firul de ceapa verde taiat inele, maslinele si ridichile feliate subtire se amesteca cu grija. Se condimenteaza cu sare, putin piper, dupa care se adauga uleiul si zeama de lamiie, dupa gust. Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...