Pages

Saturday 31 May 2014

Pui piri-piri


Poza de mai sus e facuta in graba, in restaurantul hotelului. Da, sunt in concediu, iar mincarea o gatesc altii pentru mine, si tare bine e asa.. Farfuria e bine incarcata, doar nu vreau sa stric bunul renume al turistului cu demi-pensiune care se serveste de la bufetul generos, nu?☺
In fine, voiam insa sa va povestesc despre un preparat traditional portughez: frago (pui) piri-piri. Il puteti identifica in poza de mai sus in partea superioara, practic 'strivit' de muntele de paste si de salata de naut (foarte buna!).
Acest piri-piri este un tip de ardei iute, de provenienta africana, si este folosit in cazul nostru la pregatirea unei marinade care mai contine: zeama si coaja de lamiie, usturoi, ulei, praf de paprika, sare, piper, oregano, patrunjel. Bucatile de pui se marineaza de preferinta cel putin o ora la frigider. Puiul se face la gril.
Aceasta e teoria, conform a ceea ce am citit pe net, insa imi propun sa fac si eu acasa, sperind sa pot cumpara pe aici citiva ardei de piri-piri. Ce am mincat la restaurant a fost bun si, din fericire, nu foarte iute, in 'ciuda' lui piri☺

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...