Pages

Saturday, 17 May 2014

Mincare de cartofi



Aceasta este reteta care ma scoate de multe ori din incurcatura, cind fie nu am 'inspiratie', fie nu am chestii prea spectaculoase prin camara/frigider. Fie nu am chef/ timp de ceva mai complicat:).

Ingrediente:
- ca. 1 kg de cartofi
- 1 ceapa
- 1 morcov mare
- citeva ciuperci (5-6 bucati)
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ardei capia
- 2-3 linguri de orez
- 1 cana de suc de rosii
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 1 legatura mica de marar sau patrunjel
- sare, piper, condimente diverse (cimbru, seminte de marar etc)

Mod de preparare:
Ceapa se caleste citeva secunde in apa+ulei, se adauga celelalte legume taiate cubulete si coditele de la patrunjel/marar taiate marunt, apoi se acopera cu apa. Se fierbe ~ 20 min, cind adaugam sucul de rosii, usturoiul pisat si orezul; condimentam si mai lasam ~15 min la fiert. La sfirsit, cind am luat cratita de pe foc, adaugam verdeata tocata marunt.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...