Saturday, 17 May 2014
Mincare de cartofi
Aceasta este reteta care ma scoate de multe ori din incurcatura, cind fie nu am 'inspiratie', fie nu am chestii prea spectaculoase prin camara/frigider. Fie nu am chef/ timp de ceva mai complicat:).
Ingrediente:
- ca. 1 kg de cartofi
- 1 ceapa
- 1 morcov mare
- citeva ciuperci (5-6 bucati)
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ardei capia
- 2-3 linguri de orez
- 1 cana de suc de rosii
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 1 legatura mica de marar sau patrunjel
- sare, piper, condimente diverse (cimbru, seminte de marar etc)
Mod de preparare:
Ceapa se caleste citeva secunde in apa+ulei, se adauga celelalte legume taiate cubulete si coditele de la patrunjel/marar taiate marunt, apoi se acopera cu apa. Se fierbe ~ 20 min, cind adaugam sucul de rosii, usturoiul pisat si orezul; condimentam si mai lasam ~15 min la fiert. La sfirsit, cind am luat cratita de pe foc, adaugam verdeata tocata marunt.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment