Pages

Sunday, 18 May 2014

Ciulama de pui


Ingrediente:
- 1 ceapa
- 250 g ciuperci proaspete
- 300 g smintina (sau 'Saure Sahne')
- 1 lingurita de faina
- carne fiarta de pui (de la ca. 6 copanele)
- sare, piper, marar/ patrunjel tocat

Mod de preparare:
Copanelele de pui se fierb. Cind sunt gata, se scot din supa si se dezoseaza. Carnea se taie in bucati mai mici. Ciupercile se feliaza (eu prefer sa tai felii mai groase), si se pun la calit in ulei cu (foarte putina) apa, pentru citeva minute. Dupa aceasta se adauga si ceapa taiata marunt, pentru inca ~2 min. Peste amestecul de ciuperci si ceapa se toarna carnea fiarta, smintina, faina, condimentele si un pic de apa daca e nevoie. Se lasa la fiert pentru 5-10 min. Se finalizeaza cu marar/patrunjel tocat marunt. Merge foarte bine cu mamaliguta!

Din zeama de carne eu fac intotdeauna o supa, cu multe legume si un pumn de paste de tip 'fidea'.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...