Pages

Thursday, 22 May 2014

Tarta cu capsuni


Pentru ca a inceput sezonul capsunilor, propun o reteta pe aceasta tema. O tarta draguta si simplu de pregatit. Repetata de mine de n ori in sezon, pina la saturatie ("da' tu nu stii sa faci si alta prajitura??")

Ingrediente:
- 1 blat de tarta (din comert)
- 1 plic de budinca de vanilie
- 500 g lapte
- 2 linguri (~25 g) zahar
- 1 pastaie de vanilie Bourbon (optional)
- capsuni

Mod de preparare:
Budinca de prepara respectind indicatiile de pe plic (de obicei mai este nevoie de 500 g lapte si 2 linguri de zahar; optional se adauga si miezul unei pastai de vanilie) si se toarna peste blat. Se decoreaza imediat cu jumatati de capsune (daca budinca incepe sa se raceasca, este de obicei prea inchegata si capsunele nu mai 'adereaza' la crema). Pentru cine doreste - se poate pudra cu zahar vanilat.

Blatul se poate face, bineinteles, in casa. Ceea ce este, de altfel, recomandabil. Obisnuiam sa il fac singura acum multi ani in urma si imi iesea chiar foarte bine. Daca regasesc reteta, revin cu ea.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...