Tuesday, 20 May 2014
Omleta cu ciuperci
Pentru ca se anunta vreme frumoasa, ne-am propus duminica trecuta sa facem dimineata o plimbare mai lunga cu bicicletele. Deci un pic de sport. Asa ca am pregatit la micul dejun aceasta omleta cu ciuperci, care este consistenta, gustoasa si, in plus, prezinta marele avantaj de a se prepara in citeva minute, din putine ingrediente.
Ingrediente (pentru 3 persoane):
- 7 oua
- 250 g ciuperci proaspete
- 2 fire de ceapa verde
- citeva fire de patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare:
Ciupercile se taie felii grosute si se calesc citeva minute in ulei+(putina) apa, pina se inmoaie un pic. Se adauga si ceapa verde taiata inele, pentru ~1-2 minute, apoi oualele batute usor cu furculita. Se amesteca cu grija folosind lingura de lemn. Se lasa citeva minute la foc mic pina cind omleta se incheaga. Se condimenteaza si se presara patrunjelul tocat marunt. Eu tai apoi omleta in patru, folosindu-ma de lingura de lemn, si apoi intorc cu atentie bucatile pe partea cealalta. Mai astept 1-2 minute si gata.
Bineinteles, se pot folosi si alte ingrediente: masline, feliute de cirnaciori, bucatele de cascaval.., in fine, orice va place.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment