Tuesday, 27 May 2014
Tarta cu ciuperci si brinza camembert
Ador aceasta tarta! Combinatia ciuperci + brinza camembert este super. Am repetat-o de asa de multe ori, pina cind am inceput sa o gresesc (!), si atunci am stiut ca a sosit timpul sa fac o pauza:)
Va recomand s-o incercati.
Ingrediente:
- crusta: 250 g faina, 125 g unt rece, 1 ou, 1 lingura apa rece, un praf de sare
- umplutura: 200 g ciuperci "champignon" de preferinta cele inchise la culoare, 100 g brinza camembert, 300 g smintina (sau "Saure Sahne"), 3 oua, 2-3 linguri de gris, rosii cherry
Mod de preparare:
Aluatul se intinde in forma de 26 cm diametru (cu miinile, 2/3 pentru "podea" si 1/3 pentru "pereti") si se da la frigider pentru 30 min; ciupercile se taie in felii mai grosute (cam 1/2 cm) si se aseaza intr-un singur strat peste aluat; brinza se taie cubulete si se pune peste ciuperci, oualele + smintina + grisul se amesteca si se toarna peste restul; rosiile cherry se taie in jumatate si se aseaza cu taietura in sus. Se da la cuptor ~180 grade pina se coace.. (cam 45 min); atentie - cind incepe sa se rumeneasca, sa se acopere cu folie de aluminiu, altfel se arde.
Sursa de inspiratie: Blog Miha
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment