Pages

Sunday 11 May 2014

Ciorba de sfecla rosie



Ciorba de sfecla rosie sau 'die Prinzessinnensuppe' ('supa pentru printese'; pentru ca e roza, ok?) este mincarea preferata a unicornului nostru, ca sa creasca mare si frumos. Vedeti cum se adapa din lacul cel rosu-roz?

Ingrediente:
- 2 sfecle rosii medii
- 1 ceapa
- 1 morcov, 1 bucata dintr-o telina, 1 radacina de patrunjel, 2 morcovi
- 1 dovlecel mic, 2-3 rosii, pastai verzi
- 1 legatura mica de marar sau patrunjel sau leurda
- sare, 1 praf de piper macinat, 2 linguri de ulei
- apa
- sucul de 1 lamiie medie (sau 'dupa gust')

Mod de preparare:
Toate legumele se curata si se taie cubulete (sau bastonase) mai mari sau mai mici, cum vreti. Se caleste ceapa in putin ulei amestecat cu apa, apoi se adauga toate celelalte legume (exceptind dovlecelul si rosiile) si se calesc (sub capac) citeva minute impreuna, dupa ce s-a mai turnat apa cit sa le acopere. Dupa aceea se completeaza cu apa (de preferat fierbinte) pentru a umple cratita si se lasa la fiert ~20 minute (sau pina cind cartofii sunt 'al dente'..), dupa care vine rindul rosiilor si dovleceilor sa fie pusi la fiert, pentru inca ~10 minute. Se condimenteaza cu sare si un praf de piper. La final se adauga verdeata tocata marunt si se retrage cratita de pe foc. Cind s-a mai racit, se toarna in ciorba si sucul de lamiie (dupa gust!)

Optional, supa se serveste cu iaurt/smintina.
Aceasta este o supa foarte buna pentru zilele de post. Legumele pot fi variate, bineinteles, in functie de sezon si de provizii, doar sfecla este obligatorie:)
Fetita mea maninca de obicei doar citeva linguri, daca ii pun separat zeama intr-un castronel si adaug paste (de tip taitei), fierte separat.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...