Tuesday, 8 July 2014
Chec
Un chec simplu de facut, rapid si gustos.
Ingrediente:
- 320 g faina
- 240 g zahar
- jumatate de pliculet de praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 2 oua
- 120 g ulei
- 180 g lapte
- 2 linguri de cacao
- bucatele de ciocolata
Mod de preparare:
Toate ingredientele solide se amesteca un pic cu lingura, se adauga apoi ingredientele lichide, se amesteca iarasi putin cu lingura, dupa care se omogenizeaza compozitia timp de 2-3 minute cu ajutorul mixerului de mina. Se toarna o jumatate de aluat in forma tapetata cu hirtie de copt. Cealalta jumatate se completeaza cu cacao + bucatele de ciocolata, se mixeaza scurt si se toarna in forma. Cu ajutorul unei furculite se distribuie aluatul cu cacao prin cel fara (aceasta operatiune nu este obligatorie). Se coace la cuptorul preincalzit la 175-180°C pentru ~45-50 minute. Este gata cind checul trece 'proba scobitorii'. Spre final poate fi eventual acoperit cu folie de copt, pentru a evita arderea crustei.
Pentru copt, eu am folosit o forma mare, pe care o folosesc de obicei la cozonac.
Bineinteles, optional, se pot adauga: coaja rasa de lamiie/portocala, miezul unei pastai de vanilie, bucatele de nuca /alune etc.
Nu, pisica nu a avut voie sa se atinga de el, desi curiozitatea a fost mare :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment