Friday, 11 July 2014
Crema de fasole
Sau cum a devenit pisica noastra vegetariana. Glumesc, desigur, caci pisi nu se atinge de mincarea noastra (cel putin cit suntem cu ochii pe ea..), insa o mai miroase din cind in cind. Iata reteta de crema de fasole:
Ingrediente:
- 250 g fasole boabe
- citeva linguri de ulei bio de floarea soarelui, presat la rece
- sare, un pic de piper, zeama de lamiie (dupa gust)
- optional: un pic de ceapa taiata foarte fin
Mod de preparare:
Fasolea se pune la hidratat peste noapte, in apa suficienta. Daca nu uitati.., schimbati apa din cind in cind. A doua zi se fierbe, atit cit sa se inmoaie boabele. Se strecoara bine de zeama si se mixeaza (robot de bucatarie sau mixer vertical de mina) impreuna cu sare, un praf de piper, citeva linguri de ulei si zeama de lamiie, toate dupa gust. Daca doriti, puteti taia o bucata mica de ceapa in patratele foarte mici si incorporati cu lingura in crema. Mie mi-au iesit doua castronele pline, cel din poza si inca unul cam de doua ori mai mare.
Crema se poate servi pe felii de piine, de preferinta integrala, sau pe felii de legume (morcovi, castraveti, zuchini). O solutie ideala pentru o masa intermediara in zilele de post (si nu numai).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
La noi i se spune iahnie de fasole si deasupra se pune ceapa prajita cu bulion. Mie imi place f mult asa. Sotul o prefera doar cu ceapa prajita incorporata.
ReplyDeleteLiviana
Da, ai dreptate, are mai mult gust daca ii adaugi ceapa prajita cu bulion. Exact asa facea bunica mea si imi placea foarte mult.
Delete